En forladt bolig kan også være et dødsbo

13 January 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske tænker du, at det da er klart, at et forladt hus er et dødsbo, for hvis der stadig bor levende mennesker derinde, så er det jo stadig et almindeligt hjem.

Vælger man så at sælge stedet eller forlade det af dødsårsagen som pårørende, så er stedet som sådan ikke et dødsbo, da man mere betragter et dødsbo som et sted, hvor den sidste beboer levede og nu er afgået ved døden.

Men vi mener sådan set, at man godt kan falde over et hjem, som er blevet til et dødsbo, og det er egentlig ikke, fordi man er ved at fjerne sagerne og inventaret i det – men fordi den døde stadig er der!

Og vi mener heller ikke i overført betydning, som ånd eller spøgelse, men at det reelle lig stadig er der.

Den slags sker faktisk over hele verden.

Vær varsom med, hvor du sætter din fod

Så tænker du sikkert, at den slags da kun kan finde sted i u-lande eller langt ude på landet, hvor kragerne vender, men det kan faktisk ske i lejligheder langt inde i indre by.

Det er lidt ulogisk, når man tænker på, at folk samlede sig i store flokke for at beskytte hinanden fra udefrakommende trusler, og nu siger man, at de store byer er de farligste steder at være, fordi folk ikke kender hinanden og kan slå hinanden ned for et godt ord.

Men det sker faktisk også, at mennesker kan dø helt ensomt i en lejlighed, hvor de ikke har nogle efterladte eller bekendte, og så opdager man det først, når huslejen ikke bliver betalt, eller der begynder at lugte i tilstødende lejligheder…

Derfor skal man passe på, hvis man finder et forladt hus, hvor man er nysgerrig efter at se, hvad man lige kan finde derinde – man finder måske mere, end hvad man lige havde ønsket sig.

Og så skal det ryddes.

More articles