Har du forstand på maling af træværk?

Har du forstand på maling af træværk?

Måske efter synet af denne overskrift tænker du, at det er utroligt, man kan være så flabet at spørge om, hvorvidt man har forstand på at male træværk.

Du har måske endda gjort det før, om det så var indenfor eller udenfor, så selvfølgelig har du da helt styr på det.

Men har du nu også det?

Vidste du helt præcist, om du brugte den korrekt maling, eller havde du bare valgt en farve sammen med din bedre halvdel, som I sammen synes, kunne klæde jeres træværk, hvorefter du købte en pæn pensel med på vejen hjem?

Bagefter sjaskede du måske noget maling på træværket og noterede dig, at malingen blev siddende, og så var den famøse skid ligesom slået, da du var nået fra den ene ende til den anden, og hele overfladen var dækket med maling.

Men så tør vi godt at være flabede at sige, at hvis det var – eller svarede nogenlunde til – det, du gjorde, så har du ikke styr på maling af træværk.

For det første skal du ikke bare gå efter farven, men også vide, om det er den rette malingtype. Den skal nemlig passe til træets type, og måske skal man også have træets alder og slitage med i dette billede.

Valget af pensel er heller ikke uden betydning, for det afhænger også at de to andre parametre som trætype og maling, og så skal man også vælge en, der påfører malingen bedst, om det så foregår udenfor eller indenfor.

Huskede du også grunder til malingen og rørte det ordentlig sammen?

Hvor mange ganske huskede du at male efter?

Hvis ovenstående svar er: “Skal man male mere end en gang?”, så skal du vitterligt lægge penslen fra dig og hyre professionelle malere med det samme og lade dem gøre arbejdet forfra!

Der er en grund til, at der eksisterer malerfirmaer derude, for de ved præcist, hvilket udstyr, hvilken fremgangsmetode og alt det andet, man skal have styr på, for at gå frem med at male – og det ikke bare ved maling af træværk, men meget andet malerarbejde.