Undgå at blive snydt, når du køber en brugt bil

11 september 2020
Camilla Skøtt

Det er let at lade sig lokke af det, der ser ud til at være en god handel, når du leder efter den helt rigtige bil til at fragte familien fra a til b, men det er vigtigt, at du er opmærksom.

Prisen spiller naturligvis en afgørende rolle i jagten på en ny brugt bil, men den er ikke altafgørende. Der er mange ting, du skal holde for øje, når du handler brugte biler – både hvis du handler med privatpersoner og med brugtbilforhandlere.

Vi har samlet en list med fem ting, du som minimum bør tjekke, inden du underskriver en slutseddel. Læs med efter billedet, og bliv klogere på brugte biler.

Tjek disse ting, når du køber brugt bil

De fem ting, du bør undersøge, er: totalomkostningerne, vedligeholdelse, driftsikkerhed, bilens historie og sidst men ikke mindst skal du altid prøvekøre bilen.

Totalomkostningerne er vigtige at have i baghovedet, fordi bilens pris i sig selv ikke er den afgørende faktor. Hvor meget koster det dig at have bilen i måneden – også når du medregner brændstofforbrug, grøn afgift og forsikring.

Vedligeholdelse er helt essentiel, hvis du vil overtage en bil, der stadig kører godt. Har den tidligere ejere en udfyldt servicebog, så er det et godt udgangspunkt. Du kan overveje også at få bilen gennemgået på et uvildigt værksted, så du sikrer dig, at der ikke er skjulte fejl og mangler.

Driftsikkerheden er naturligvis alfa og omega, så du ikke risikerer at betale store summer bare for at holde bilen på vejene. Hvad har andre bilejere oplevet med det mærke, du overvejer at købe, og hvad siger dit lokale værksted?

Bilens historie bør du også undersøge, inden du handler. Har den eksempelvis været involveret i uheld, og hvad siger de tidligere synsrapporter?

Sidst men ikke mindst bør du naturligvis prøvekøre bilen, inden du køber den. Lyt efter mislyde, og overvej endnu engang, om den skal gennemgås af en mekaniker, inden du handler.

Flere Nyheder