Bongotromme er så meget andet end sit rygte

19 July 2020
Anders Lundtang Hansen

Når man taler om en bongotromme, så er den ofte den opretstående form, man også kalder congatrommer, som man bruger parvis til at klaske en rytme på, og med flere af slagsen kan lave mange forskellige lyde udover at accentuere slagkraften, så lyder bliver højere – mens man også kan gøre den lavere.

Man kan også sætte sig på den og have den mellem benene, mens man slår på den foran en.

Men det med at kalde det en bongotromme er mere noget, som man falder det på gadeplan, da man efterligner den lyd, som den afgiver: “BONG!” og tilsætter “-tromme” bagefter, selvom det ikke er den korrekte term for den i fagsproget blandt trommer.

Ofte har den tromme dog et rygte med, at hvis man ikke kan finde ud af at spille på andet som børn i musiktimerne, så kan man da altid blive sat til at komplementere rytmen fra trommerne ved at ramme nogle hele slag – og så ikke gøre det for hårdt på dem.

Eller også er det noget med, at hippier sidder i en rundkreds og laver en spontan jam med dette instrument, eller de forsøger at gengive deres trippede oplevelse eller komme tæt på ånden, sindet og hvad ellers.

Men sådan en bongotromme, som man for eksempel kan købe hos drumlimousine.dk, er virkelig et godt instrument til at lære at holde en rytme og generelt til at styrke kroppens motorik.

Det er et godt instrument til at lære at ramme ind på en rytme som begyndelse, og når man bliver virkelig god til det, så kan man lave kantslag, håndslag, hårde slag og mindre slag, så man kan spille hele sange på den måde.

Har man svært ved at bevæge ens krop eller styre motorikken, så er sådan en bongotromme også et godt sted at øve sig til at bevare en rytme og kontakt med kroppen.

Således har dette instrument mange formål.

More articles