Hvornår skal man kontakte et misbrugscenter?

11 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis ikke du har erfaring med misbrugscentre, så kan det måske være svært at vide, hvornår man kan kontakte et. Det gælder både, hvad end du selv har et misbrug, eller hvis du er pårørende til en, som har et misbrug. 

For at gøre det helt simpelt, så er der som sådan ikke noget til hindring for, at du kan kontakte et misbrugscenter. Der kan være tale og afhængighed, som har stået på i kortere eller længere tid – og i begge tilfælde må man selvfølgelig række ud til et misbrugscenter. 

Misbrugscentre kan have forskellige tilgange

Når du kontakter et misbrugscenter, vil du opleve, at de kan have forskellige tilgange til, hvordan afhængighed skal behandles. Det kan derfor også være svært selv at vurdere, hvad der virker, og hvad det er godt. 

Det kan selvfølgelig være en fordel, når et misbrugscenter har den tilgang, at afhængigheden skal betragtes som en sygdom, hvor man er i stand til at kunne stoppe udviklingen af den. Det er især sidstnævnte, som kan være en fordel – altså at man arbejder på, hvordan man kan stoppe, at en afhængighed bliver dybere og værre. 

Det kan også være en fordel, når man kan få individuelle forløb, som er skræddersyet til en. For alle personer er forskellige, og derfor kan det også være forskellige ting, som virker i en behandling. Når det i forvejen kan være et hårdt og krævende forløb, når man skal behandle et misbrug, så er det mindst lige så vigtigt, at man hele tiden kan tilpasse behandlingen efter, hvem man sidder overfor. 

Alle disse ting som står herover er for det meste også nogle, du kan læse dig til på et misbrugscenters hjemmeside. Det kan derfor også svare sig, at man også sætter sig lidt ind i, hvordan deres tilgang er, før man starter: https://behandlingscenter-stien.dk

More articles