Der er forskel på priser på afbudsrejserne

29 juni 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kan som udgangspunkt godt regne med, at en afbudsrejse er billigere, end hvis man nu skulle booke rejsen på almindelig vis i god tid.

Men du har måske bemærket, at selvom afbudsrejserne går til de samme destinationer, så er der forskellige prisforhold, der gør sig gældende ved de forskellige rejser.

Burde man ikke indføre de samme priser på de afbudsrejser, så de blev solgt ud fra de samme betingelser?

Nej, for det ville ødelægge konkurrenceelementet, for der er jo ikke nogle, der har monopol på det med afbudsrejser, så hvert selskab kan sådan set sætte priserne på deres afbudsrejser, som de har lyst til – om de tjener på dem eller ej.

Der kan så være forskellige forhold, der er med til at gøre, hvordan man sætter priserne, og det kan have noget at gøre med, i hvor god tid rejserne er udbudt, hvilket selskab der står bag og meget, meget mere.

Priserne varierer på afbudsrejser

Det er jo et konkurrencemarked, hvorfor hvert selskab er interesseret i at hive kunder til dem, så de undersøger jo markedet for, hvordan folk finder afbudsrejser, hvor de plejer at rejse hen, hvem der gør det og meget andet, så man kan målrette de tilbud mest muligt.

Du kan måske se det som lidt irriterende, men du skal se det som en fordel for dig, for selvom der kan gå lidt kamp i den fra kundernes side om at sikre sig en afbudsrejse hurtigst muligt, og du derfor kan være for langsom den ene gang, så kan du være mere heldig næste gang.

Det er grunden til, at du kan finde en virkelig billig afbudsrejse, som der aldrig kommer igen.

Det ville ikke kunne lade sig gøre, hvis markedet var mere strømlinet, og man havde aftalt et prisniveau på den slags rejser.

Så udnyt det til din fordel, at priserne er forskellige.

Undersøg markedet for afbudsrejser ved at starte på https://www.rejsetilbud.dk/afbudsrejser/.

Flere Nyheder