Derfor skal du opsøge et misbrugscenter

24 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du har en pårørende, som er misbruger, så ved du helt sikkert også, hvor overtagende det kan være for personens hverdag. Alt kan komme til at centrere sig omkring misbruget. Det betyder selvfølgelig også, at det kan være rigtig svært at have en tæt relation til vedkommende. For ikke nok med at misbruget selvfølgelig påvirker misbrugeren både fysisk og psykisk, så har det også efterdønninger, som kan mærkes for dem, som står på sidelinjen. 

Spørgsmålet er derfor også: hvad gør du, når du er pårørende til en misbruger? Måske har du tidligere luftet tanken om at opsøge hjælp, men måske er det ikke lykkedes at få hul igennem endnu. Det kan også være, du er i tvivl om, hvorvidt et misbrugscenter er det rette valg eller ej. Uanset dit standpunkt, så kan du lære mere om, hvordan et misbrugscenter kan dig eller din pårørende herunder.

Gode grunde til at opsøge et misbrugscenter

Når du kontakter et misbrugscenter, vil de ofte have erfaring med mange typer misbrug. Det kan være alt fra alkoholmisbrug, afhængighed af medicin, narkotika, sex, shopping, ludomani og meget mere. Det betyder også, at du kommer i gode hænder, da de har arbejdet med afhængighed i mange forskellige former indtil nu. 

En anden fordel ved at opsøge et misbrugscenter er, at de har professionelle ansat – det gælder alt fra læger, psykologer m.m. Når kroppen skal vænne sig af med en afhængighed, så kan det virke som en stor belastning for kroppen, og derfor skal det helst også foregå under trygge og professionelle rammer. 

En tredje fordel ved at kontakte et misbrugscenter er, at du kan få støtte som pårørende. På den ene side har du en relation til en misbruger, og på den anden side har du en relation til det menneske, du har kendt og holder meget af. Og på et misbrugscenter kan du få hjælp til, hvordan du som pårørende kan navigere rundt. Du vil du også opleve her: https://behandlingscenter-stien.dk

More articles