Du skal ikke forsøge dig frem uden et skærebræt!

22 April 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Et skærebræt er noget af en gammel opfindelse, for det gjorde også, at man afgrænsede, hvor maden skulle anrettes og laves – oftest udgjorde det jo hele det område, hvor stammen stod for at lave maden.

Man havde så ikke forstand på det med, at man skulle have forskellige skærebrætter til forskellige fødevarer, men der var så også andre ting, som var mere farlige at dø af og blive syg af dengang.

Så fandt man også ud af, at man kunne lave skærebrætter af andre materialer, større og mindre, med en rille til afløb af væsker og vand, og man kunne genbruge dem på en god måde ved at gøre dem rene.

Så da man fandt på at have et decideret køkken, som udviklede sig videre til det moderne køkken, så har man stadig bibeholdt sig skærebrætter.

Faktisk kan man ikke forestille sig et hjem uden at skærebræt, for det kan jo også bruges til at servere mad på eller bare smøre nogle madder, uden der skal skæres i noget.

Lad skærebrættet være en nødvendig del af dit køkken

Man ville ikke bare forekomme dum, man ville også fremstå som en smule underbemidlet, hvis man forsøgte at skære ting ud direkte på køkkenbordet. 
Det er næsten kun små børn, der kunne finde på den slags, hvis de fik lov til at være med til madlavningen under opsyn.

For selvom man måske ikke har det dyreste køkken, så vil man jo ikke have skæremærker i det, og det kan også ødelægge ens knive, da køkkenbordene ikke er beregnede til at skære ting ud på.

De fleste hjem har da også forskellige skærebrætter, så man kan lave mange forskellige ting på samme tid, eller man har sig nogle, der bare passer ind i stilen, selvom man ikke benytter dem.

For et køkken uden et skærebræt er dårligt nok et køkken.

More articles