En nøgle – flere døre

25 April 2022
Lotte Hindsberg

Står du og skal have en eller flere døre udskiftet, kan du overveje, om der skal være den samme lås i alle dørene. Det vil gøre det nemmere, da du kun skal have en nøgle og ikke mange forskellige som let kan blive væk. Det gælder både din hoveddør, som din dør til bryggerset og til haven. Du kan se flere eksempler på døre hos klarvinduer.no.

Når du skal vælge lås til dine nye døre, skal du også være opmærksom på hvilken type lås du skal have. En af de mest almindelig er en låse/vride lås, hvor du låser udefra og låser indendørs ved hjælp af håndtaget. Den anden type er en lås/lås, hvor du skal bruge en nøgle på begge sider. Den type lås har den fordel at det er svære for en tyv at bryde ind, med mindre du selvfølgelig efterlader nøglerne i låsen. 

døre

Få råd og vejledning

Når du skal finde og vælge nye døre, kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer eller der hvor du vil købe dine døre. Deres uddannelse og erfaring gør, at de ofte kan se muligheder eller komme med forslag som du måske ikke selv havde tænkt på. Det kan f.eks. være at du kan få mere lys ved at få skåret ud til en fastkarmsvindue ved siden af din hoveddør. Det kunne også være at få terrassedøre der har glas i, så du får mere lys og samtidig har nemmere ved at komme ud i din have eller terrasse. 

Uanset om du vælger det ene eller det andet, er det vigtigt at du får målt op korrekt. Døre er som regel speciel lavet og derfor kan de ikke byttes. Din tømrer kan måle op korrekt og efterfølgende sikre at døren bliver sat ind, hurtigt, nemt og korrekt.

More articles