Få det flotteste trægulv med en grundig gulvafslibning

16 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er det gamle, sæbe behandlede trægulv i dit hus eller i din lejlighed så småt begyndt at blive lidt træt og trist i overfladen? Suger den ellers væske afvisende overflade nu kaffe, te og rødvin til sig som en anden svamp, således at der dannes grimme skjolder og plamager i den før så ensartede, lyse overflade? Og oplever du, at det tørre træværk har fået en tendens til at danne splinter, som river strømper og sokker til trevler?

Så er det højst sandsynligt på tide med en grundig og professionel gulvafslibning med tilhørende efterbehandling.

Hvorfor skal jeg vælge en gulvafslibning?

Du bør lade dit gulv afslibe, når det har nået et stadie af slitage, hvor det ikke længere bliver pænt ved almindelig gulv vask. Før i tiden har du kunnet vedligeholde dit sæbe behandlede gulv ved hjælp af vask med sæbe spåner. Den fede sæbe hjælper nemlig med at vedligeholde den beskyttende hinde, som gulvet får ved den indledende behandling.

Men efterhånden vil denne hinde slides bort. Dette sker temmelig hurtigt, hvis du i nogle uger har forsømt den vedligeholdende behandling. Og når skaden først er sket, kan du ikke genskabe hinden med grundig gulv vask. Så skal der en gulvafslibning på banen.

Hvem kan hjælpe mig med at udføre en gulvafslibning?

Det er de færreste lægpersoner, som er i stand til at få et pænt og ensartet resultat ud af en gulvafslibning, hvis de forsøger sig på egen hånd. Derfor kan det på det kraftigste anbefales, at du overlader opgaven til en dygtig og erfaren gulvmand. En sådan har nemlig i kraft af sin faglighed og sin ekspertise de stærkeste forudsætninger for at opnå det optimale resultat. Og så slipper du selv for besværet med gulvafslibning og efterbehandling.

Du kan få et skarpt tilbud på gulvafslibning hos Gulvkanonen – læs mere på gulvkanonen.dk

More articles