Få det flotteste trægulv med en gulvafslibning

11 maj 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når et hus eller en lejlighed skal sættes flot i stand, er det en god idé at planlægge de forskellige faser i renoveringen nøje. Ellers kan man hurtigt risikere, at arbejdet er spildt. Det kan for eksempel ikke nytte noget at male vægge, lofter og indvendigt træværk førend gulvene er blevet ordnet. Herved risikeres det at det fine slibe støv fra en gulvafslibning vil sætte sig i den friske maling – og så kan man begynde forfra.

Hvornår skal jeg lade trægulvene afslibe?

En bedre strategi er at sørge for at behandle gulvene førend malerarbejdet udføres. En dygtig gulvmand vil hurtigt kunne vurdere, om gulvene kan nøjes med en skånsom gulvafslibning, eller om en gulvafhøvling er nødvendig.

I langt de fleste tilfælde, hvor træværket er sundt og intakt, vil en gulvafslibning være fuldt ud tilstrækkelig. Ved en gulvafslibning fjernes de overfladiske skønhedspletter, som skæmmer trægulvet og får det til at tage sig slidt og snusket ud. Det drejer sig for eksempel om småskrammer og ridser, pletter og skjolder fra spildte, farvede væsker, slidspor fra nedtrådt støv og så de grimme, gullige plamager, som opstår når solens skarpe stråler bleger det slidte og indtørrede træværk.

Disse skader stikker nemlig sjældent meget dybere end højst et par millimeter. Og derfor vil de sagtens kunne fjernes ved hjælp af en grundig og effektiv gulvafslibning.

Hvem kan hjælpe mig med en gulvafslibning?

Det kan anbefales, at du får en professionel gulvmand til hjælp når gulvet skal slibes. På den måde er du sikker på at opnå det mest optimale resultat. En faglært håndværker med mange års erfaring vil hurtigt kunne vurdere hvor meget – eller hvor lidt – det er nødvendigt at slibe af gulvets overflade for at fjerne de overfladiske skønhedspletter, og hvilken efterbehandling som tjener gulvet bedst. Få et skarpt tilbud hos Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder