Få dit smukke gulv igen med en gulvafslibning

16 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv anvendes dagligt, vil det med tiden blive slidt. De fleste trægulve vil – uanset type eller træsort – med tiden udvise tegn på slitage, der hvor gulvet betrædes allermest. Dette gælder især for trægulve, som er behandlet med det, man kalder for ikke forseglende behandling.

Til denne kategori hører sæbebehandling, oliebehandling eller ludbehandling. Fælles for disse behandlings typer er, at de ikke på samme måde som eksempelvis lak eller maling forsegler træværket. Et olie eller sæbe behandlet gulv er således ikke beskyttet mod slitage i samme grad som et lakeret eet af slagsen.

Derfor skal olie og sæbe behandlede trægulve plejes i et helt andet omfang end et lakeret eller malet trægulv. Dette sker ved hjælp af hyppig og grundig gulv vask med særlige, fede sæber, som trænger ned i træværkets overflade og mætter fibrene. På den måde vedligeholdes og styrkes den hinde af sæbe eller olie, som gulvet fik ved sin første behandling.

Forsømmes denne vedligeholdende og plejende behandling, vil gulvet meget hurtigt blive nusset og snusket at se på. Og så er der kun en måde hvorpå det kan genvinde sin smukke og ensartede overflade, nemlig gennem en effektiv gulvafslibning med tilhørende efterbehandling.

Kan jeg selv udføre en gulvafslibning?

Selv om en gulvafslibning er en knap så invasiv og voldsom procedure som en gulvafhøvling, kan det stadig anbefales at lade en dygtig gulvmand udføre din gulvafslibning. En erfaren håndværker har de bedste forudsætninger for at kunne vurdere hvor meget – eller lidt – der skal slibes af dit trægulv for at opnå det optimale resultat. Og så sparer du både tid og besvær, når du lader en faglært gulvsliber forestå den tidskrævende og tunge opgave med afslibning og behandling af gulv.

Du kan altid klikke forbi https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-frederikssund/ og få et gratis og uforpligtende tilbud på gulvafslibning.

More articles