Få en rodbehandling uden smerter hos din tandlæge

editorial

Har du tandpine, og har det stået på igennem flere dage? Så bør du opsøge en tandlæge så hurtigt som muligt. Det kan nemlig sagtens være at det er nødvendigt med en rodbehandling.

Du kan få brug for en rodbehandling, hvis pulpa (det bløde væv inde i tanden) bliver beskadiget eller inficeret. Dette kan ske som følge af karies, en skade eller en revne i tanden. Symptomer på skader på pulpa omfatter:

– Stærke tandpine-smerter, der stråler ud til andre dele af ansigtet, halsen eller hovedet

– Følsomhed over for varme og kolde temperaturer, der varer ved, efter at stimulansen er fjernet

– Ømhed eller hævelse i tandkødet

– Mørkfarvning af tanden

– En lille bule på tandkødsranden ved siden af den berørte tand

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, skal du kontakte din tandlæge med det samme. De vil kunne afgøre, om en rodbehandling er nødvendig.

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling som har til formål at reparere og redde en tand, der er meget ødelagt eller inficeret. Proceduren omfatter fjernelse af det beskadigede område af tanden (pulpa), rengøring og desinficering, og derefter fyldning og forsegling af tanden.

Hvordan foregår en næsten smertefri rodbehandling?

En rodbehandling udføres normalt af en tandlæge eller en endodontist (en specialist i tandbehandling).

Først bedøves tanden med lokalbedøvelse. Derefter bliver der lavet et lille hul i tanden for at få adgang til pulpa. Den inficerede eller beskadigede pulpa fjernes, og tandens indre rengøres og forsegles.

Hvorfor gå regelmæssigt til tandlæge?

Regelmæssige tandlægebesøg er vigtige, fordi de kan hjælpe med at opdage problemer på et tidligt tidspunkt, hvor de er lettere at behandle. Under et tandlægebesøg renser tandlægen eller tandhygiejneassistenten dine tænder og ser efter tegn på karies eller andre problemer. De vil også undersøge dit tandkød for tegn på parodontose. Regelmæssige tandlægebesøg er vigtige, fordi de kan hjælpe med at forhindre, at disse problemer bliver værre.

Du kan bestille tid til en indledende konsultation hos din lokale tandlæge via klinikkens hjemmeside på tandlaegernesoeborg.dk

More articles