Få hjælp til at fjerne radon fra boligen

31 maj 2021
Astrid Pedersen

Du har måske hørt om radon, og om at det kan være farligt at have for højeradon niveauer i boligen. Radon menes at være årsag til lungekræft – og derfor er det vigtigt at beskytte sig mod radon i hjemmet ved hjælp af radonsikring.

Hvad er radonsikring?

Begrebet radonsikring dækker over flere forskellige tiltag som kan udføres for at nedbringe radon niveauet i boligen til et acceptabelt niveau. Hvis du har målt dig frem til at værdien af radon forekomsten i din bolig overstiger det anbefalede kan du vælge at iværksætte en plan om radonsikring.

Her kan det godt betale sig i første omgang at gå efter de lavt hængende frugter i stedet for at køre de helt store skyts i stilling. Du kan gøre meget i forhold til nedbringelse af radon niveauet i din bolig ved simpelt hen at sørge for god ventilation. Dette kan gøres via manuel udluftning – for eksempel ved at åbne døre og vinduer for at lave gennemtræk – eller ved installation af et ventilations anlæg.

Et såkaldt genvex anlæg eller en luft til luft varmepumpe vil kunne rense luften for de skadelige radon partikler og på den måde gøre indeklimaet mindre sundhedsskadeligt. Og skulle dette ikke være nok for at få dig til at føle dig tryg kan du vælge at få installeret et sug under gulvet som kan fjerne radon gasserne før de overhovedet trænger ind i stuer og værelser.

Hvor kan jeg få hjælp til radon måling og radonsikring?

Hos det danske firma RadonHuset kan du købe radon målebokse som kan bruges i forbindelse med radon måling i boligen. RadonHuset hjælper med analyse af radon måleboksene når de har stået i din bolig i et stykke tid, og du får tilsendt resultatet af din radon test i form af en udførlig rapport. Læs mere på RadonHuset.dk.

Flere Nyheder