Få hjælp til skøde og vær sikker på, at den sidste del af hushandlen falder på plads

26 July 2019
Emilie Jacobsen

editorial

Når du har købt en bolig, har du helt sikkert skulle træffe en lang række forskellige beslutninger. Nu er der endnu en, som du skal træffe, inden købet er endeligt på plads: Vil du selv sørge for, at skødet bliver tinglyst, eller vil du betale dig fra, at det bliver gjort? Du kan godt tinglyse skødet selv, der er ingen regler, der siger, at du ikke må. Det nemmeste og mest sikre for dig er dog, at du får en boligadvokat til at gøre det for dig. Det er ikke svært for dem, fordi de ved, præcis hvordan det skal gøres. Derfor kommer det heller ikke til at koste dig særlig mange penge. 

Et af de firmaer, der kan give dig en virkelig lav skøde pris på tinglysning, er eboligadvokat.dk. De har stor erfaring med at hjælpe med alle aspekter i forbindelse med et boligsalg og kan derfor selvfølgelig også hjælpe med denne sidste del. Når du får hjælp af dem, kan du være sikker på, at det bliver gjort korrekt. Du kan læse mere om dem her

Skødet er det endelig dokument, der skal underskrives, for at du er den officielle ejer af boligen. Når skødet er underskrevet, er det ikke længere muligt for sælgeren at bruge boligen som pant og kan ikke optage lån i den. Det er også, når skødet er blevet underskrevet, at dine penge bliver frigivet til sælgeren, så vedkommende får det, som du skal betale for boligen. Det er derfor et meget vigtigt papir at have styr på. 

Når skødet skal tinglyses, er det vigtigt, at alle oplysninger på det er korrekte. Hvis du selv tinglyser skødet, og det viser sig, at der er nogle af oplysningerne, der ikke er korrekte, skal du selv betale for, at de bliver ændret. Hvis det er en advokat, der har tinglyst det for dig, er det selvfølgelig vedkommende, der hæfter, hvis oplysningerne er forkerte. 

More articles