Få ny emalje i dit badekar

30 September 2021
Astrid Pedersen

Har du et badekar i dit badeværelse, og er det misfarvet, skrammet og ridset i emaljen? Så bør du ikke tage det i brug til lange karbade. I hvert fald ikke før det er blevet sat grundigt i stand.

Kan mit grimme, slidte badekar blive pænt igen?

Det kan sagtens lade sig gøre at få badekarret til at stråle på ny, forudsat selvfølgelig at der udelukkende er tale om skader af overfladisk karakter. En ridset, misfarvet og skrammet emalje kan med andre ord genvinde fordums glans og styrke. Det er blot et spørgsmål om den rette behandling.

Når et badekar skal renoveres sker det ved en proces som kaldes emaljering eller reemaljering. Det betyder at den gamle slidte emalje i badekarret slibes ned således at alle skrammer og ridser jævnes ud. Så påføres den nye emalje i flere tynde lag indtil resultatet er helt perfekt.

Selve processen tager sjældent mere end fire timer. Og efter at emaljen har hærdet i cirka et døgn vil du kunne tage dit badekar i brug igen.

Hvem kan hjælpe mig med at renovere mit gamle badekar?

Hvis du synes at ideen om at få sat det gamle badekar flot i stand lyder tillokkende bør du tage kontakt til en professionel badekarsmaler. Emaljering af badekar er en proces som kan sammenlignes med autolakering – en opgave du heller aldrig selv ville påtage dig.

Du bør lade en badekarsmaler med et rutineret håndelag og de rette remedier om at renovere badekarret. På den måde er du sikret det mest optimale resultat i form af en smuk og ensartet emalje, og et badekar som kan holde sig flot i mange år.

I København finder du Emaljespecialisten som kan hjælpe dig med renovering af badekar. Du kan læse mere og få et godt tilbud på ny emalje badekar på Emaljespecialisten.dk

More articles