Få styr på skødet – få hjælp fra din boligadvokat

26 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Står du midt i et boligkøb, er det vigtigt at få styr på diverse dokumentation – her under boligens skøde.

Hvad er et skøde på en bolig?

Et skøde er et særdeles centralt dokument, når det handler om ejerboliger. Der er megen dokumentation, som skal gennemgås og underskrives i løbet af en bolighandel – og blandt disse opgaver er udfærdigelse eller ændring samt tinglysning af skødet blandt de, som helst skal ordnes med det samme efter at handelen er afsluttet.

Det øjeblik, du har sat din endelige underskrift på slutseddelen og fået ovredraget nøglerne til din nye bolig, bør du sikre dig, at skødet er korrekt udført og tinglyst efter bogen. Skødet er nemlig det dokument, som officielt stadfæster det gældende ejerskab af et hus eller af en lejlighed. Det vil sige, at et skøde til hver en tid bør indeholde de korrekte oplysninger om boligens ejer. Måske tænker du, at det gør købskontrakten allerede. Men der er den lille forskel på skødet og alle de andre dokumenter, som hidrører fra en bolighandel, at skødet er offentligt tilgængeligt.

Et skøde ligger, så snart det er tinglyst, i et online register, som kaldes Tingbogen, og vil altid kunne ses af borgere med NemID. Derfor er det vigtigt, at skødet indeholder de korrekte oplysninger. Bliver skødet ikke opdateret efter et salg, vil det stadig være den forrige ejer, som står opført i skødet. Dette betyder, at han eller hun vil kunne sælge boligen endnu en gang – hverken ejendomsmæglere eller potentielle købere vil jo vide bedre, end at vedkommende rent faktisk ejer huset eller lejligheden!

Få hjælp til dit skøde fra en dygtig boligadvokat

Hvis du vil være sikker på, at dit skøde bliver udfærdiget og tinglyst efter bogen, kan du med fordel overlade den opgave til en boligadvokat. Du kan finde ham eller hende på eboligadvokat.dk

More articles