Find de kønne og elskelige Kay Bojesen figurer online

20 januar 2020
Astrid Pedersen

editorial

Elsker du dansk design for dets hårdførhed, enkelthed og evne til at på én og samme tid at være diskret og fremtrædende i sin æstetik? Så kommer du ikke uden om Kay Bojesen, når du skal fuldende dit design eventyr – eller finde en gave til en person, som har det på samme måde som dig selv.

Hvem var Kay Bojesen?

Kay Bojesen var en dansk kunst håndværker og designer, som levede fra 1886 til 1958. Kay Bojesen var oprindeligt uddannet sølvsmed, men er især berømt for sine små, finurlige træfigurer – for eksempel den kendte abe, som dingler fra hylder og reoler i mange designer hjem verden over.

Kay Bojesen påbegyndte formgivning og fremstilling af disse træfigurer, da hans søn Otto blev født. Med inspiration i sønnens leg producerede Kay Bojesen en række små dyr, biler og personer i hårdt træ, med særlig tanke på at disse figurer skulle kunne holde til børns til tider voldsomme håndtering under leg.

Figurer så som den før nævnte abe samt gravhunden, elefanten, fuglene og garderne er siden hen gået hen og blevet moderne design klenodier. Disse udødelige klassikere har aldrig mistet deres popularitet, og fremstilles stadig af autoriserede værksteder i Danmark.

Træfigurer fra Kay Bojesen kan anvendes til pynt eller som legetøj. Visse af figurerne er oplagte som samleobjekter, for eksempel de små, søde fugle i træ, idet der hvert år komme nye udgaver af denne smukke figur – i nye størrelser og farve kombinationer. Du kan således med fordel bruge Kay Bojesen figurer som gaver til såvel værtinden som til brudeparret, dåbsbarnet eller konfirmanden.

Find de kendte og elskede Kay Bojesen figurer online

Er du bosat uden for Hovedstaden, hvor Kay Bojesen figurer forhandles i størst antal, kan du tjekke den online butik på designklassikershop.dk, hvor du finder et bredt udvalg af Kay Bojesen designs.

Flere Nyheder