Flottere trægulve med professionel gulvafslibning i Fredericia

06 April 2019
Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som er behandlet med eksempelvis olie eller sæbe, er ekstra sårbart i forhold til et malet eller et lakeret trægulv. De førstnævnte behandlings typer benævnes de ikke forseglende behandlinger, og har det til fælles, at de lader træværkets personlighed og særlige features skinne igennem.

Ved en oliebehandling fremhæves årer og knaster, idet olien arbejdes ind i gulvet og giver træværket glød og dybde – enten i sin naturlige tone, eller ved en indfarvning i for eksempel rødbrun, gylden, grå eller sort. Olien danner en beskyttende hinde i træværkets overflade. Et oliebehandlet gulv er typisk glat og ensartet at betræde, og skal helst vaskes en gang om ugen med en særligt plejende oliesæbe, som styrker og vedligeholder gulvet.

Den populære sæbebehandling er den mest krævende form for behandling

Mange vælger i forbindelse med lægning af nyt trægulv eller afslibning af et eksisterende, at træværket skal behandles med sæbe. Et sæbebehandlet trægulv er utroligt lækkert, og den hvidskurede overflade kan lyse en hel stue op. Til gengæld kræver et sæbebehandlet gulv en del opmærksomhed i form af grundig og effektiv pleje og vedligeholdelse.

Mindst én gang om ugen skal hele gulvets overflade vaskes grundigt med en særlig sæbe, som styrker den beskyttende sæbehinde, som har dannet sig i træværket. Hvis dette ikke sker, går der ikke længe, førend de første grålige tegn på slitage begynder at vise sig. I et sæbebehandlet trægulv vil disse fremgå ekstra tydeligt, med stor kontrast til den lyse, silkematte overflade.

Genskab dit sæbebehandlede trægulv med en professionel gulvafslibning og tilhørende efterbehandling

Hvis du har iagttaget, at dit gulv ikke rigtig vil blive rent og pænt, selv om du vasker det grundigt, er dette højst sandsynligt tegn på, at dit trægulv er blevet slidt – og at snavset derfor sidder fast. Kontakt din lokale gulvmand på gkservice.dk, og få et uforpligtende tilbud på en billig gulvafslibning.

More articles