Giv dit trægulv en chance til med en gulvafslibning

16 april 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et trist og slidt trægulv kan skæmme enhver bolig. Men du bør holde igen med din trang til at skifte gulvet ud. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at det vil kunne blive pænt igen med en gulvafslibning.

Kan mit trægulv holde til en gulvafslibning?

Langt de fleste trægulve kan sagtens tåle en skånsom gulvafslibning – og i de fleste tilfælde vil et trægulv blot have godt af denne behandling. Især hvis den er fulgt op af en efterbehandling med plejende og nærende sæbe eller olie, eller med en forseglende behandling med lak eller maling.

Gamle trægulve er ikke nødvendigvis mere sårbare blot fordi de ser nussede og ridsede ud i overfladen. Træværkets overflade vil, når gulvet i løbet af årene betrædes på daglig basis, bære tydeligt præg heraf. Og et slidt trægulv er ikke et kønt trægulv, uanset om træværket så ellers er både sundt og intakt.

Dette kan en gulvafslibning sagtens rette op på. Med en gulvafslibning kan dit gamle trægulv blive rigtig flot og skinnende igen, nærmest uanset alder. Er du stadig i tvivl om hvor mange gange gulvet er blevet slebet, og om det kan tåle denne behandling, kan du med fordel kontakte en dygtig gulvmand. På baggrund af sin erfaring vil en rutineret håndværker med speciale i træværk kunne se, om trægulvet har den nødvendige tykkelse til at kunne tåle en gulvafslibning.

Samtidig vil han på baggrund af skadernes omfang og gulvets beskaffenhed hurtigt kunne vurdere hvor meget – eller lidt – det er nødvendigt at fjerne af træværkets overflade for at kunne opnå det ønskede resultat. Der er som regel tale om én, allerhøjest to, millimeter. Og så vil du blive overrasket over hvor stor en forskel en så enkel procedure kan gøre.

Du kan få et godt tilbud på gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-frederikshavn/ 

 

Flere Nyheder