Gode råd når du skal male træværk

14 februar 2020
Lykke Holzmann Søby

editorial

Maling af træværk kan blive et større projekt, specielt hvis du ikke ved hvordan du skal gøre. Herunder finder du et par gode råd til maling af dit træværk, såsom døre, paneler og andre træelementer i dit hjem.

Farvet træværk

At male, eller ikke male? Det er et spørgsmål mange boligejere spørger sig selv, når det kommer til deres træværk.

Selvom maling af træværk udelukkende er et personligt valg, anbefaler nogle eksperter at lade det være, hvis det ikke fejler noget. Og det er sandt at et smukt stykke træ, kan give hjemmet karakter, der ikke på samme vis opnås ved at påføre maling.

Slib træværk i dårlig stand

Hvis træværket er flaget eller skaller, skal du fjerne alle løse stykker, inden du kan begynde at male. Selvom det tager lidt ekstra tid og arbejde, kan denne proces spare dig for en masse frustration senere hen. Et lag maling, der påføres en gammel løs finish, danner en dårlig klæbningskæde, og så snart det svageste led i denne kæde mislykkes, skal det nye malingslag skrælles væk med den underliggende finish.

Brug en skraber til større afskalning. En slibemaskine kan også bruges på flade overflader, men du bliver sandsynligvis nødt til at bruge individuelle stykker sandpapir for at komme ind i træets revner og sprekker.

Slib ikke træværk i god stand

Hvis træværket er i relativt god stand, skal du måske bare lade det være i fred. Dette kan spare dig for en masse tid, da de fleste typer maling normalt klæber til denne type overflade helt fint. Desuden vil slibning i dette tilfælde få pigmenterne til at bløde gennem din maling meget mere end uden slibning. Så giv ikke dig selv mere arbejde end højst nødvendigt.

Udfyld huller

Dette er måske et af de mest overset trin, når man maler træværk. I modsætning til hvad mange tror, ​​er maling IKKE træfiller, og det bør heller ikke bruges som sådan. I stedet for at klaske ekstra maling i ujævnheder og huller og håbe på det bedste, kan du lige så godt tage dig tid til at gøre det rigtigt og bruge træfiller i stedet.

Små huller som dem, der er lavet med søm og skruer, skal udfyldes med træfiller og udjævnes. Når det er tørret, kan du derefter bruge sandpapir til at udglatte toppen og kanterne.

Huller, såsom dem mellem træværket og væggen, skal udfyldes med silikone. Du kan derefter bruge din finger indpakket i et vådt papirhåndklæde til at arbejde det ind i mellemrummet og glatte det ud inden det tørrer.

Glem ikke at tørre træoverfladen af før du maler

Når du har slebet og udfyldt alle huller, har du sandsynligvis en overflade dækket med støv. Maling i støv vil resultere i grimme ujævnheder. For at undgå dette skal du tørre støv væk, inden du maler træværk. Brug en fnugfri, våd klud, og tør træet med kornets retning.

 Held og lykke med projektet.

Flere Nyheder