Gulvafhøvling efterfølges af gulvafslibning inden efterbehandling

04 February 2022
Niels Geckler

editorial

Har du et slidt gammelt trægulv er en afslibning ikke altid tilstrækkeligt. Så kan du få brug for gulvafhøvling i Stevns.

Et trægulv kan være enorm flot og der er mange flotte gulve i vore boliger – men i mange tilfælde er de slidte og trænger til at blive shinet op. Hvis sådan et trægulv er særligt medtaget vil det ikke alene kræve en afslibning. Det vil kræve en afhøvling først, hvor man gå mere i dybden og går mere grundigt til værks end med en afslibning.

Man skal være opmærksom på, at man ikke kan afhøvle og afslibe et trægulv uendeligt mange gange. Det tages nemlig et lille stykke af gulvbrædderne hver gang. En afhøvling kan kun foretages på massive trægulve, ikke parket- eller lamelgulve. 

Efter afhøvling kræves afslibning inden efterbehandling

Det kan for eksempel være nødvendigt med en afhøvling, hvis der er store niveauforskelle på gulvet eller hvis det er spartlet ud, ferniseret, måske med mange limrester på.

gulvafslibning stevns

Da en afhøvling af gulvet er en ret grov behandling kan man ikke umiddelbart behandle det med lud, olie eller lak efter en afhøvling. Du vil være nødt til at få foretaget afslibning for at få en finere overflade, som derefter kan behandles.

Der er mange forskellige måder at efterbehandle et afslebet gulv på. Man kan få en flot rustik overflade med en ludbehandling. Også en oliebehandling giver en god og flot overflade, men det kræver stor opmærksomhed, da det er meget modtageligt over for spildte væsker og andet snavs. Det kræver vedligeholdelse.

Det gulv, der kræver mindst vedligeholdelse, når der er tale om trægulve, vil være et lakeret gulv. Man kan giver flere gange lak for at øge slidstyrken. Desværre kan man ikke lappe på et lakkeret trægulv med ridser og skrammer i lakken, man må give en helt ny lakering.

More articles