Har du brug for hjælp fra et misbrugscenter?

26 August 2020
Cecilie Mortensen
image

editorial

Hvornår har man egentlig brug for hjælp fra et misbrugscenter? Når man selv er den afhængige, kan det være svært at vurdere, hvornår man skal søge hjælp. Tit og ofte kan det også skyldes, at man endnu ikke har set i øjnene, at man har en afhængighed, der skal tages hånd om. Og i disse tilfælde er der ikke noget at sige til, at man ikke får søgt behandling – et første skridt på vejen er nemlig også, at man kan erkende ens problem. 

Hvis du er pårørende til en med et misbrug, kan det være mindst lige så svært – måske har afhængigheden stået på i så lang tid, at det virker uoverskueligt at vedkommende skal kunne komme ud af et misbrug. 

Uanset hvilken lejr du står i, så kan du ofte få gratis rådgivning, når du kontakter et misbrugscenter. Det betyder selvfølgelig også, at du kan forklare dem din situation, og høre mere ind til, hvordan du kan få hjælp. 

Derfor skal du kontakte et misbrugscenter

Når du får hjælp fra et misbrugscenter, er der ingen tvivl om, at du kommer i de bedste hænder. Ofte har misbrugscentre forskellige professionelle tilknyttet. Det gælder alt fra læger, sygeplejersker, psykologer m.m. På den måde kan man også få lige den hjælp, som kan være nødvendig og guld værd. Det kræver nemlig en ekstra indsats, når man skal behandle et misbrug eller en afhængighed. Det er uanset, om der er tale om en afhængighed af narko, alkohol, smertestillende, sex eller andet. 

Når du skal finde et misbrugscenter, kan det være en fordel, at det ligger i rolige omgivelser. På den måde har du god mulighed for at få den ro, både fysisk og mentalt, som det også kan kræve, når du skal i behandling. 

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du undersøge dette misbrugscenter: https://behandlingscenter-stien.dk

More articles