Hjælp til spartling af vægge

25 February 2020
Mette Nielsen

editorial

Det kræver en sikker hånd og hårdt arbejde at spartle en væg flot, så den får en ren og ensartet flade. Heldigvis er det en af de ting, du kan købe dig hjælp til, hvis du ikke selv tror, du besidder den rette teknik til netop det arbejde.

Måske er du en sand gør-det-selv-type og måske er du ikke, men uanset hvad du er, så kan det for alle parter være en udfordring selv at stå for spartling af hjemmets vægge. Det er hårdt arbejde, som nemt ender med skæve vægge eller vægge med hakker og uens flader – og hvem gider at bo med det, hvis planen var at lave nye og flotte vægge til hjemmet?

Det gør de færreste, og derfor kan det netop anbefales at hyre en professionel til den del af arbejdet i hjemmet.


Hjælp til selvhjælp
Når du har flotte spartlede vægge, har du en god base for det videre arbejde med dit rum. Du kan male direkte på fladen, eller du kan putte filt eller tapet op, uden du kan se skæve vægge igennem fladen. Grundbasen er vigtig, og derfor bør din spartling være i orden.

Men kan du ikke selv få det til at se godt ud, eller tør du slet ikke give dig i kast med projektet, så få en professionel til at stå for spartling af vægge i din bolig. En erfaren maler ved, hvad der skal til for at skabe et godt resultat, og når først spartlingen er blevet god, har du et godt udgangspunkt for resten af dit arbejde.

Det er nemmere at arbejde videre på et godt grundlag end at forsøge at dække over halvdårligt spartlearbejde. Og du kan enten selv gå videre med projektet efter endt spartling, eller du kan få din maler til at færdiggøre arbejdet for dig. 

More articles