Husk at indvendige døre skal passe i målene

07 June 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan umiddelbart lyde som en selvfølgelighed, at man husker at sørge for, at når man vil sætte indvendige døre op eller døre i det hele taget, så skal man huske, at de passer i rammen til døren.

Dette gælder både, hvis man har en dørkarm direkte på døren, eller man selv skal hen at sætte denne op.

Har man lavet en ny væg, hvor døren skal sidde, eller man har skåret et nyt hul i en væg, så skal man som bekendt huske at starte med at lave hullet så tilpas lille, at der er mere at tage af, end hvis man gjorde hullet for stort til at starte med.

Man kan ikke udvide døren i nogle retninger, og et hul kan ikke gøres mindre. Det er ofte med den slags jokes, man tager gas på nye håndværkerlærlinger, og den slags fælder skal du ikke falde for.

Ligeledes skal du være opmærksom, hvis der er tale om, at du skal hen at sætte en ny eller for den sags skyld ældre indvendig dør, du har fået, eller taget et andet sted fra dit hjem, så skal man være opmærksom på, at denne passer til.

Det ville se så dumt ud, hvis du er nødt til at fylde det resterende op med for eksempel dørstoppere eller andet, som det er set før.

Selvom døren er sat op, så ser projektet bare ikke færdigt ud, hvis det ikke passer i alle fire ender, og den slags arbejde forsømmer man som regel at rette op på, når man først er glad for, at døren er kommet ud.

Og er den dør indendig i et område, der ofte befærdes i, så vil det virkelig fremstå som en øjenbæ.

Bemærk desuden, at hvis du fjerner en gammel dør, at du ikke kommer til at ødelægge dørkarmen i aktionen.

More articles