Hvad skal du gøre i forbindelse med malerarbejde?

26 oktober 2021
Steffen Hansen

editorial

Hvis du skal i gang med at male, så er det vigtigt du har de rette ting på plads, før du går i gang. Det kræver nemlig lidt planlægning og research for at sikre, du får et tilfredsstillende resultat i sidste ende. Hvis du er interesseret i at høre mere, om hvordan du skal gøre klar til malerarbejde i dit eget hjem, så skal du læse med her. 

 

 

1. Sørg for at fjerne dine møbler

Hvis du skal male i et rum, hvor du allerede har en masse møbler eller andre ting, så skal du have dem fjernet. Ved maling kan man desværre godt komme til at dryppe, og maling kan godt være lidt svært at få af på bestemte tekstiler. Du kan få det dækket godt af med tæpper eller presenning. Husk også at dække dit gulv, så du ikke får maling på dit flotte trægulv. Der findes malertæpper, som du kan lægge ud på gulvet. Det giver en behagelig underlag for dig at stå på, og du kan sagtens bruge det til en anden god gang. 

 

2. Få vasket dine vægge

Du skal også forberede dine vægge på at blive malet. Hvis du skal være sikker på, at malingen holder godt ved og giver en flot glans efterfølgende, så skal du vaske dine vægge med malerrens. Der kan nemlig godt sidde en masse skidt og snavs på dine vægge, som du måske ikke er klar over. Der kan også være rester af tape eller elefantsnot, som du har hængt plakater op med. Det kan godt sætte sig fast, hvis det har hængt der i et stykke tid. Så undgår du nemlig, at der er irriterende klumper på din væg, når du er færdig med at male. 

 

3. Find det rigtige maling

Det næste er at finde det rigtige maling. Der findes mange typer af maling, som passer til bestemte typer materiale. Hvis du skal male dine træpaneler, så skal du bruge træmaling, for at det kan forsegle og styrke træet bedre. Hvis du skal male i områder, hvor væggen er udsat for ekstrem kulde, så skal du måske overveje at male med facademaling. Der er bedre beskyttelse i, fremfor almindelig plast – eller vægmaling. Forhør dig ved en professionel maler, om de kan anbefale noget godt maling til dit projekt. 

 

 

Flere Nyheder