Hvor du ikke skal stille dit øl før, under og efter ølbrygningen

07 June 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvor køber du dit øl henne, når du endelig køber øl?

Vi vil ikke have et svar på, i hvilket butik du foretrækker at købe men, men vi vil høre, hvor du foretrækker at finde dit øl henne?

For lad os da bare lægge hånden på hjertet og sige, at den håndlunken øl bare er dårligere end en velskænket og kold fadøl.

Det samme gælder jo med mange slags øl. Skal det være en almindelig pilsner, så må den helst gerne have ligget lidt på køl først i et koldt køleskab, om det så er en øl i dåse eller på glas.

Man viger faktisk lidt udenom dem, der står frit fremme i butikken, også selvom deres køleanlæg er tændt, og der er aktiveret aircondition i omgivelserne.

Skal vi være lidt flabede, så er det også ofte rangeret efter, at de mere lemfældige øl er placeret fremme i butikken, mens det gode øl står på køl.

Selvfølgelig er der så noget øl, der egner sig bedst at blive indtaget fra cirka kældertemperatur, og er man kvik, så kan man lægge en øl hurtigt på køl i fryseren, hvis man lige vil have gjort en øl kold hurtigt – man skal bare ikke glemme den.

Pointen er, at når du så begår dig med at brygge øl selv, hvor du måske har købt det fornødne udstyr herfra: https://www.hjemmebryggeren.dk/

så skal du huske på det med, hvordan du opbevarer fødevarerne, der skal bruges til ølbrygningen, så de kan holde sig bedst muligt.

Mens øllet er ved at gære, så skal det ikke stå fremme i solen eller, hvor nogle børn eller dyr kan få fat i det.

Når så øllet skal drikkes, så skal det jo gerne have været lidt på køl først.

Lad os da så slutte af sammen med at hæve glasset med det gode øl og sige: Skål! 

More articles