Hvor mange banker i Danmark kender du til?

07 May 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selv hvis du ikke er myndig, så har du formentlig en bank, også selvom du ikke har en indkomst eller på anden måde får penge udbetalt.

Det kan jo tænkes, at dine forældre oprettede en konto til dig, da du blev født, hvor der blev indsat en børneopsparing til dig, som du kan hæve, når du bliver 18 år eller deromkring.
Det er en meget populær dåbsgave at give.

Dette skal jo også fungere som ens NemKonto, for det kan jo stadig være, at man får en bankoverførsel fra staten, eller man modtager penge som gave fra familien, eller der går en arv ind, inden man bliver myndig.

Dine forældre valgte så nok her bank for dig, og det var nok deres egen bank eller en af dine forælders, for bankerne forsøger at give dig som kunde fordele ved at benytte dem så meget som muligt.

Der eksisterer en hel del banker i Danmark

Gennem tiden har der eksisteret mange små bankenheder og filialer, hvor man næsten havde hver sin i hver enkelt provinsby.

Mange af disse er blevet slået sammen til de banker, vi kender i dag, eller de er blevet opslugt af de større banker, der var der dengang – og de har så måske skiftet navn.

Desuden er meget bankhandel også over nettet nu, hvor man mest går i banken for at tale med ens bankrådgiver, end at man vil hæve penge eller sætte penge ind på en konto.

Du har også frihed til at vælge din egen bank, og du kan også skifte bank alt efter, hvad du ønsker at have for en.

Dog er det så ikke sikkert, at det er alle banker, der ønsker at have dig som kunde.

Nogle mennesker er selvstændige og har én bank til det private, mens de benytter en anden bank til det arbejdsmæssige.

More articles