Hvor tit tager du på museum?

05 April 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvor tit tager du på museum?

Måske får du allerede kuldegysninger ved at få spørgsmålet om, hvor tit du tager på museum, for det er måske ensbetydende for dig noget med støvede artefakter, der ingen som helst relation har til din værdi eller for den sags skyld, er noget, som interesserer dig det fjerneste.

Men omvendt ved du også godt, at det ikke er god stil at sige, at man ikke tager på museum, så du lyver lidt og pynter på sandheden og prøver at puste nogle ældgamle besøg på nogle forgangne museer til at lyde som om, at du har turpas dertil.

Dog ved du godt med dig selv, at det inderst inde er lidt at sammenlign med, at du forklarer folk, at du også lytter til klassisk musik, selvom sandheden er, at du måske bliver udsat for det ved lejligheder, og at du bare tilfældigvis kan navnene på nogle af de klassiske komponister.

Der er for det første ingen skam i at indrømme, hvor tit man tager på museum, for det handler jo i lige så høj grad om, at man ender med at besøge nogle museer, der siger en noget, og som man har interesse i.

Selv i Danmark findes der mange forskellige typer af museer, der har diverse fokusområder og nogle gange også overlap i deres emner og indhold, så man næsten kan være sikker, at man med stor sandsynlighed kan finde noget, der fanger ens interesse bare en smule.

Og skulle den så være vakt, så er selv de ældre museer overgået for størstedelens vedkommende at gøre oplevelsen på et museum nærværende og aktuel for alle de besøgende, om de er store eller små, så man kan føle, at man får en oplevelse og taget noget viden med hjem.

Derfor er det bare med at undersøge, hvad der findes af museer derude, som kan fange din interesse.

More articles