Hvordan holder man sin afhængighed væk?

27 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Der er vidst ikke meget tvivl om, at en afhængighed kan holde godt og grundigt fast i en. Når man er rullet godt ind i en afhængighed, så kan den nærmest beskrives som en skygge, der hele tiden følger med, og som man hele tiden har med i tankerne, i alt hvad man gør. Før man ved af det, er det blevet afhængigheden, der dikterer, hvad man gør i hverdagen – for det hele kan komme til at handle om, hvornår man kan få sin medicin, narkotika eller alkohol igen. Når alt det er sagt, så er der god mulighed for at få hjælp til sin afhængighed – der findes flere misbrugscentre rundt i landet, som kan hjælpe én gennem misbrugsbehandling. 

Når man kommer i misbrugsbehandling, så kan man komme i både trygge og professionelle hænder. Og det kan være lige det, man har brug for. Spørgsmålet er bare – hvordan holder man afhængigheden væk, når man er kommet gennem et godt forløb? 

Hvordan holder man de gode resultater fra misbrugsbehandling? 

Når man har været i misbrugsbehandling, kan man også få tilbudt efterbehandling. Og det kan være guld værd, hvis man vil være med til at holde ens gode resultater ved lige. En efterbehandling har ofte til formål, at man skal vedligeholde den værktøjskasse, man har fået under misbrugsbehandlingen. Og det kan være rigtig godt givet ud, at man kommer tilbage og får denne hjælp. For måske er man stødt på ekstra udfordringer, efter man er kommet hjem igen – og så kan man få opfrisket og gennemgået de ting, som er svære, og hvordan man kan håndtere det. 

Kig derfor også gerne efter, om dit misbrugscenter tilbyder efterbehandlinger. For det kan ofte hjælpe en med at holde de gode nye forandringer, man har skabt. Du kan også altid ringe til dem og spørge på forhånd. 

More articles