Hvordan spotter man en med et misbrug?

04 september 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis man har en fornemmelse af, at en i familien, på arbejdspladsen eller i vennegruppen har et misbrug, så er de fleste nok ikke i tvivl om, at der er tale om et misbrug. Alligevel kan det sikkert være svært at vide med sikkerhed, om vedkommende har et misbrug eller ej. For hvis man har prøvet at konfrontere vedkommende med det, så vil man formentlig blive mødt med et nej. 

Der er dog nogle forskellige ting, som er karakteristisk for en, som har et misbrug. Der er nemlig flere karaktertræk, som man kan være ekstra opmærksom på. Et misbrug vil nemlig også sætte sine spor på, hvordan ens adfærd bliver. 

Typiske karaktertræk hos en misbruger

Noget af det man kan se hos en misbruger er først og fremmest benægtelse. Det kan naturligvis være benægtelse af det misbrug, som kan være tydeligt for omgivelserne. 

Andre karaktertræk er skyldfølelse, isolation, manipulation, adfærd der er urolig, reaktioner der er overdrevne, vrede, løgne, adfærd der er aggressiv m.m. Den opremsning der er her, er bare et kort udvalg af nogle af de træk, man kan være opmærksom på.

Der er god hjælp hos behandlingscenter-stien.dk til at komme ud af et misbrug

Det er langt fra en lige til opgave, når er misbruger skal ud af en afhængighed. Det kræver nemlig også, at der er de helt rette professionelle på opgaven. Det gælder alt fra psykologer, sygeplejersker, læger m.m., så der både kan tages vare om selve afhængigheden men også den psykologiske del.  

Der er god hjælp at hente hos behandlingscenter-stien.dk.  Hos behandlingscenter-stien.dk kan man få hjælp til en bred vifte af afhængigheder, som gælder alt fra alkohol, narkotika, medicin, overspisning, ludomani, sexafhængighed m.m. Det kan nemlig kræve et godt og velstruktureret forløb, når en afhængighed skal behandles, så man kommer godt over afhængigheden på kort og langt sigt. 

Flere Nyheder