Jagtudstyr til de lange ture

20 January 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man tager på jagt, er det ofte med en afsat tidsramme og inde for et afgrænset område, så man ikke farer vild.

Efter endt jagt ser man så på, hvad der er blevet skudt i løbet af dagen, og man har sjældent været længere væk fra udgangspunktet end et par kilometer.

I den sammenhæng er det ikke nødvendigt at have så meget jagtudstyr med end det lige mest nødvendige, hvilket kunne være camouflage-tøj, jagtgevær, lommelærke og et par gode jagtstøvler, og det kan man så tilpasse vejrforholdene den dag.

Men der findes også dem, der afsætter en del dag til at jage og kommer mange kilometer væk fra basen, og så er der jo også dem, der tager på en kombineret overlevelses/camping/jagttur.

Ved sidstnævnte handler det virkelig om, at man husker at pakke alt det nødvendige og måske endda mere til, så man kan klare flere nætter og være i stand til at fange mange forskellige former for bytte.

Ret beset er det nogle strabadser man udsætter sig selv for for at se, om man kan klare sig i samspil med elementerne, for i vores moderne samfund er der ingen, der behøver lever i udendørsforhold længere tid, end de selv lyster.

Det har producenterne af den slags overlevelses- og jagtudstyr også indset, hvorfor man har udviklet alt fra telte, drikkedunke, tasker, lygter og videre til, at de både er holdbare, men selvfølgelig også kan holde til mange forskellige slags forhold – og så med at inddrage moderne forhold.

For eksempel kan man også tage en powerbank med på sådan en tur til at lade telefonen op.

Nu vil du måske mene, at man ikke har brug for ens telefon ude på sådan en overlevelsestur, men det er skam ikke for at tjekke Facebook og spille spil.

Telefonen fungerer også som en GPS-signalsender, så skulle der ske noget, kan myndighederne stadig lokalisere dig.

Hvad ville du tage med på en længere jagttur?

More articles