køb den ikoniske fiat 500 brugt

14 February 2022
Niels Geckler

editorial

Der er kommet mange ikonisk biler fra de italienske bilproducenter gennem årene. Måske leder du efter en brugt Fiat 500.

Den lille runde Fiat 500 blev oprindeligt introduceret i efterkrigsårene, men den første model fik en lang levetid og der blev bygget millioner af eksemplarer i løbet af 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne. man kan ikke se film fra Italien i den periode eller historiske billeder fra Italien i de årtier uden at se et eksemplar af den lille nuttede bil.

En del af den første generation af Fiat 500 kører endnu rundt på vejene. I hjemlandet angribes bileren ikke så hurtigt af rust som de gør her oppe nordpå, hvor fugten og de saltede veje om vinteren er slem ved bilerne. Der er ikke mange af de helt gamle modeller tilbage her til lands og de er absolut at betegne som klassiske biler.

Senere generationer af den ikoniske Fiat 500

I 1990’erne sendte Fiat på ny en model på banen under typebetegnelsen Fiat 500 men den havde intet til fælles med den oprindelige ikoniske udgave. Det var ven kantet og ikke særligt charmerende bil, der heller ikke er gået over i historien på nogen måde.

Brugt Fiat 500

Efter årtusindskiftet har Fiat lanceret en Fiat 500 igen og denne gang har den mange ydre ligheder med den gode gamle runde minibil. Det er en rap lille bil, hvor det italienske bilfirmas designere helt tydeligt er stærkt inspirerede af de runde former på den oprindelige model. I det indre er den moderne Fiat 500 naturligvis helt anderledes end den gamle og den er på alle måder en moderne bil med alle de krav man kan stille til sådan en.

Den nye Fiat 500 findes også som elbil og som cabriolet og med forskellige motorstørrelser og udstyrspakker. Hvis du vil have en Fiat 500 billigt kan du sikkert finde en god brugt hos en af landets mange gode brugtvognsforhandlere.

 

 

More articles