Lad dig ikke som en dygtig tekstforfatter forfalde til huslige gerninger

16 april 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Jo, selv en professionel tekstforfatter skal da tage sig af det huslige; det er man jo ikke hævet over.

Men der er en tid til alle de ting, og de skal laves i den ordnede rækkefølge: Før du kan have et hus at gøre rent, så skal du jo have råd til at bo i det hus.

Underforstået skal du arbejde for at have råd til at leve, og ved at leve følger der så en masse pligter med sig, der er mere eller mindre sjove; de er nok mindre sjove sammenlagte.

Når man så sidder på en arbejdsplads, så kan man ikke gøre rent derhjemme, så der er fokus på arbejdet, og ellers må man skrive eller ringe hurtigt til dem, der er derhjemme, hvis der skal ordnes noget akut i huset.

Resten må man klare på vej hjem og tage sig af, når man kommer hjem, har fri, holder fridage, weekend eller ferie.

Men som en freelance tekstforfatter så arbejder man oftest hjemmefra, hvor det er fristende lige at få ordnet boligen og gjort den pænere.

Selvom du er derhjemme som en dygtig tekstforfatter, skal der være fokus på arbejdet

Måske kan du huske det fra dengang, hvor du skrev store skoleopgaver derhjemme, hvor det var let lige at bruge lidt tid på at få gjort rent derhjemme, så man ikke så sig helt blind på opgaven, der kunne hænge en ud af halsen.

Men sådan en opgave havde man som regel også længere tid til, end når man nu som freelance og dygtig tekstforfatter skriver hjemmefra, som man har gjort længe, hvor man skal arbejde helst hver dag med noget arbejde, som er ens levebrød.

Derfor skal man ikke begynde at gøre hovedrent, selvom det trænger: Den slags må man også finde tid til i ens fritid, så man fordeler tiden mellem at være på arbejde og holde fri, selvom man er det samme sted.

Flere Nyheder