Lad et behandlingscenter hjælpe dig ud af dit hashmisbrug

09 april 2021
Astrid Pedersen

Er du begyndt at ryge hash i hverdagen, og ryger du efterhånden mere end hvad godt er? Så kan du med fordel læse med her, og få hjælp til at komme ud af dit hashmisbrug.

Hvordan bliver man hashmisbruger?

Hash og marihuana er meget afhængigheds skabende stoffer. Det er således meget let at blive hashmisbruger, idet der temmelig hurtigt skabes en afhængighed af det populære rusmiddel.

Hash giver ved indtagelse en følelse af afslappethed og mild eufori. Man bliver ”høj” eller ”skæv”, og denne oplevelse kan både være morsom og behagelig, men desværre også føre til en farlig afhængighed.

Når man kommer ”ned” igen kan man nemlig gå hen og blive ganske nedtrykt og miste den glade følelse man havde mens man var påvirket af hash. Dette kan foranledige én til at indtage endnu mere hash – og så vil man meget hurtigt kunne udvikle et afhængigheds betinget misbrug af hash.

Det virksomme psykoaktive stof i hash, som kaldes THC eller tetrahydrocannabinol, er det der gør dig høj. THC findes i høje koncentrationer i hash, som består af et fedtet og klægt harpiks udtræk fra planten Cannabis Sativa, og i skunk, som består af tørrede topskud fra den samme plante.

Pot eller marijuana indeholder almindeligvis ikke nær så store mængder THC. Men der skal heller ikke så meget til før man udvikler en afhængighed, som hurtigt vil kræve mere og mere af stoffet. Og så er det at man kan ende med at blive rigtig syg, for eksempel udvikle en hash psykose.

Hvordan kan jeg som hashmisbruger få hjælp til afvænning?

Som hashmisbruger kan du få hjælp på et behandlingscenter hvis du ønsker at komme ud af dit misbrug. Hos Behandlingscenter Søby Park finder du dygtige fagpersoner og misbrugskonsulenter som står klar til at hjælpe dig med at komme ud af afhængigheden og videre med et liv uden stoffer og misbrug – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk.

Flere Nyheder