Luft til luft varmepumpe eller luft/vand varmepumpe – hvad skal jeg vælge?

08 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Hvilken type varmepumpe du skal vælge til din bolig afhænger primært af, hvorledes du på nuværende tidspunkt opvarmer huset. Luft til luft varmepumper er fortrinsvis målrettet bolig ejere som benytter de dyre og gammeldags elektriske radiatorer i forbindelse med opvarmning af stuer og værelser, og er tænkt som et billigt og klima venligt alternativ til disse.

Hvis du fyrer med piller, gas eller olie, og er glad for løsningen med vand radiatorer, kan du med fordel vælge en varmepumpe med luft til vand system. En sådan varmepumpe tager fyrets plads, og opvarmer brugsvand samt cirkulationsvand til hele husstanden formedelst et langt mindre energi forbrug.

Det betyder at du vil have samme mængde varmt vand i radiatorer og haner med en luft / vand varmepumpe som du havde med dit gamle fyr – og det til en meget lavere pris. En sådanvarmepumpe er nemlig utroligt meget mere effektiv når det handler om udnyttelsen af den tilførte energi.

image

En varmepumpe bruger en del mindre energi end et gammelt udtjent fyr, og repræsenterer derfor en ganske betydelig besparelse på varmeregningen. Faktisk kan du regne med at kappe mindst halvdelen af dine årlige udgifter til opvarmning af boligen når du skifter fyret ud med en luft / vand varmepumpe. Og da du tilmed kan opnå energi tilskud til etablering af en varmepumpe vil denne meget hurtigt have tjent sig selv hjem igen.

Få hjælp til valg af luft / vand varmepumpe

Når du skal købe luft til vand varmepumpe er det vigtigt at du finder en model som i ydeevne og kapacitet modsvarer boligens størrelse og husstandens behov. Derfor er det en god idé at få professionel assistance dertil, så at du finder den rette varmepumpe helt fra begyndelsen.

Hos Amalo, som er et københavnsk baseret VVS firma med særlig ekspertise inden for varmepumper, kan du få den mest kvalificerede rådgivning. Læs mere på Amalo.dk.

More articles