Misbrugscenter: Hvad gør du som pårørende til en misbruger?
Hvis du er pårørende til en misbruger, så kender du sikkert alt til, hvor hårdt det kan være at stå på sidelinjen. Måske har den afhængige lovet mange gange, at vedkommende vil stoppe sit misbrug. Og måske bliver misbruget holdt hemmeligt, selvom der ikke er nogen tvivl om, at det foregår.
Det kan både være hårdt og udmattende, at når ens pårørende overgiver sig til sin afhængighed. Derfor er det også noget, som mindst lige så meget påvirker de mennesker, der er omkring. Når det er sagt, så er der også god hjælp at hente, når man er pårørende til en misbruger. Som det første skridt kan man kontakte et misbrugscenter.
Hvilke muligheder er der på et misbrugscenter?
På et misbrugscenter kan du ofte ringe ind og få gratis rådgivning. Det gælder både i forhold til, hvordan et forløb eventuelt kan opstarte for din pårørende. Derudover har du samtidig også mulighed for selv at få hjælp. Som familie kan man også komme på kurser, mens ens pårørende er i behandling. Det kan både være med til at skabe en større forståelse for, hvordan man kan håndtere den situation, man er i. Og så kan det give nye redskaber til, hvordan livskvaliteten kan holdes så god som overhovedet muligt.
Det kan naturligvis altid variere fra misbrugscenter til misbrugscenter, hvordan de griber et forløb an. Men hvis du f.eks. kontakter Stien behandlingscenter, så vil du som pårørende også blive taget rigtig godt af. For uanset om ens pårørende har være afhængig i kort tid eller lang tid, så kan det kræve hjælp udefra, når man skal have bearbejdet og vendt de ting, som er svære, når man kender en misbruger.
Hvis du er interesseret i, hvordan Stien behandlingscenter kan hjælpe både misbrugere og pårørende, kan du læse mere om deres forløb her.