Når en broccolisalat bliver for gammel

13 May 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Onde tunger vil mene, at det kun er godt, når en broccolisalat bliver for gammel, fordi den ingen smag har i forvejen og bare bliver mere og mere kedelig, jo længere tid den får lov at stå i køleskabet.

Hvis det er ens vante opfattelse, så vil vi foreslå, at man leder rundt efter andre artikler om at lave god og velsmagen broccolisalat, for det kan sagtens gøres fyldt med smag og være forholdsvis fedtfattig imens.

Selv hvis broccolisalaten har mistet lidt smag ved at stå alene længe i for eksempel et køleskab, så kan man sagtens pifte den lidt op ved at tilsætte lidt nyt i den, røre den rundt, og så har man måske ligefrem et helt måltid til aftensmaden alene eller en sund og velnærende snack senere.

Dog er det helt forståeligt, at man stadigvæk kan risikere, at ens broccolisalat bliver for gammel. Det kan ske af forskellige årsager.
Man glemmer den simpelthen, man tager væk et stykke tid og har ikke tanke på, at den står der, eller den har forpuppet sig i køleskabet, så man ikke længere kan få øje på den, når man åbner og leder efter mad.

Problemet er bare, at man lettere groft sagt kan sige, at man ved meget andet mad kan se, at det ændrer kulør til mere mørkegrønt, får udvækser og bliver mere moset i sin facon. Sådan er hovedingrediensen jo i broccolisalat, som navnet kommer af, jo i forvejen: broccoli.

Så hvordan tjekker man efter, at maden ikke er decideret fordærvet og blevet alt for gammel til, at man kan tillade sig at spise den eller servere den for andre?

Hvis den vitterligt har stået i flere uger, så er det med at få den ud uden at tjekke efter. Så må man skide højt og flot på tidens tendens med at undgå madspild.

Nogle gange kan man dog godt se, om der er kommet mug på. Det skal man se efter, før man rører rundt i retten, da det kan sløre muggen.

Endvidere kan man ofte også lugte sig til, om salaten lugter råddent eller ej.

More articles