Opdatering af skøde – en vigtig del af dit boligkøb

26 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Ved handel med huse og ejerlejligheder er der megen dokumentation, som skal behandles efter bogen. Det er vigtigt at gennemlæse alle de vigtige dokumenter, som hidrører fra boligen – for eksempel boligforeningens referat fra seneste general forsamling, og det nyeste regnskab fra foreningens administrations selskab.

For det meste kan det også betale sig at sætte sig ind i fremtidige planer for den bebyggelse, i hvilken din drømmelejlighed er beliggende, eller lokal området omkring dit nye hus. Der kan nemlig sagtens forekomme planlagte aktiviteter, som kan påvirke din fremtidige økonomi. Derfor er det godt at have en boligadvokat ved hånden, som kan hjælpe dig med at gennemlæse disse dokumenter, og sørge for, at du foretager bolighandelen på et informeret grundlag.

Skødet – et centralt dokument ved boligkøb og overdragelse

Ud over hjælp i forbindelse med selve boligkøbet, kan din boligadvokat også hjælpe dig med alt det papir arbejde, som følger i kølvandet på den afsluttede handel. En af de vigtigste opgaver er i denne forbindelse at opdatere, det skøde, som hører til huset eller til lejligheden. Skødet er et dokument, som indeholder de vigtigste oplysninger vedrørende boligens ejerforhold.

Når skødet er opdateret med informationer om dig som boligens ejer, og er underskrevet elektronisk af såvel dig selv og sælger ved hjælp af NemID, skal det optages i tingbogen ved en proces, som kaldes tinglysning. Denne opgave kan du med fordel overlade til boligadvokaten. Din boligadvokat eller dennes sekretær vil både tjekke, at alle oplysninger er korrekte og står opført som de skal, samt tage sig af selve tinglysningen, så denne kommer til at foregå på reglementeret vis. Når skødet er optaget i Tingbogen, er det offentligt tilgængeligt, således at alle med NemID kan gå ind og tjekke boligens retmæssige ejerforhold.

Hos https://eboligadvokat.dk/skoede/ kan du finde dygtige og erfarne boligadvokater, som står klar til at hjælpe dig med dit skøde.

More articles