Sådan får du bedre lys i dit hjem

20 May 2022
Steffen Hansen

editorial

Føler du, at du ikke får nok lys i dit hjem? Fordi vi bor i Danmark, så kan vi opleve visse tidspunkter i løbet af året, at der er meget mørkt. Det kan gøre, at ens hjem er henlagt i mørke, selv i de lyse dagstimer. Hvis du savner mere lys i dit hjem, så kan du læse med i dette indlæg om hvordan du får bedre lys i dit hjem.

 

led lys

 

Flere lysarmaturer

En af de enkleste måder at forbedre belysningen i dit hjem på er ved at tilføje flere lysarmaturer. Det kan du gøre ved at installere nye armaturer eller ved at flytte eksisterende armaturer til bedre placeringer.

Tilføjelse af flere lysarmaturer er en god måde at oplyse mørke rum og få et rum til at føles større. Du kan finde mange forhandlere af lysarmatur i alle afskygninger. 

 

Mal dine vægge hvide

Hvis du ønsker at få et rum til at føles lysere, kan du også male væggene i en lys farve. Hvide vægge reflekterer mere lys end mørkere farver, hvilket får rummet til at føles lysere og luftigere. Hvis du ikke ønsker at male alle dine vægge hvide, kan du i stedet bruge hvidt tapet.

Hvis du helst ikke vil male dine vægge hvide, så kan du også gå med neutrale farver som beige eller en knækket hvid. Nogle bruger også pastelfarver, da det også kan give et flot lysindfald.

 

Få mere naturligt lys ind

En anden måde at gøre dit hjem lysere på er ved at lukke mere naturligt lys ind. Det kan gøres ved at åbne gardinerne eller persiennerne om dagen eller ved at tilføje ovenlysvinduer eller flere vinduespartier i dit hjem. Hvis du bor i en lejlighed, kan du også prøve at vaske dine vinduer oftere. Der kan godt sidde en masse skidt og snavs på dine vinduer, der kan blokere for lyset udenfor.

More articles