Sådan redder du et trægulv

08 februar 2022
Steffen Pedersen

editorial

Hvis du er en af de heldige, som er beriget med et flot trægulv i dit hjem, så er det bare med at passe på det. Trægulve er nemlig nogle af de meste fantastiske typer gulve på markedet. Med et trægulv, så kan man give ens rum et helt fantastisk udtryk. Man kan dog også ødelægge hele udtrykket, hvis de trægulve man har, har for mange skader, eller pletter. Så hvordan redder du et trægulv, hvis uheldet er ude? Det lærer du i dette indlæg.

Få gulvet slebet

Det første du bør gøre, hvis dit trægulv har fået skader, det er at overveje, om det ikke er en god idé at få det slebet. Generelt så anbefales det, at man får sit trægulv slebet i ny og næ, og på den måde giver det et friskt pift. Ved at slibe sit trægulv, så fjerner man nemlig det øverste lag træ, hvor alle de små skader gemmer sig. På den måde kan man med en gulvslibning fjerne det grimme og få det flotte frem.

image

Vask gulvet

Inden du begynder at slibe dit gulv, så er det en god idé at give det en god vask, hvor du bruger noget godt sæbe. Ved at vaske gulvet, så kan du fjerne pletter og fnuller, som kan få det til at se ødelagt ud, uden overhovedet at være det. Derudover, så kan du hurtigt spare penge, hvis du finder ud af, at den skade du troede der var egentlig bare vare et stykke fnuller, som havde sat sig fast på gulvet.

Brug din sunde fornuft

Generelt, så er det bare en god idé at bruge sin sunde fornuft, hvis man vil forsøge at redde et trægulv. Man skal altså undgå at bruge redskaber til at vaske det, som kan give ridser, men også undgå at bruge rengørings materiale, som træet ikke kan tåle.

Flere Nyheder