Sådan stoppes en voksende afhængighed

04 september 2020
Cecilie Mortensen
image

editorial

Når det kommer til misbrug og afhængighed, så kan har de det med at vokse, jo mere afhængigheden får lov til at styre. Det betyder selvfølgelig også, at hverdagen lige pludselig kommer til at centrere omkring, hvornår man kan få endnu en genstand eller endnu et fix. Det er også det, som er så farligt ved afhængighed – for jo mere man giver efter for den, jo større bliver den. 

Sådan kan der brydes med afhængigheden

En af de måder der kan brydes med afhængigheden på, er ved at komme i behandling. Der findes nemlig en række forskellige behandlingscentre, som primært arbejder med, hvordan man kan bryde med den afhængighed, man står midt i. 

Man kan selvfølgelig ikke tvinge nogen i behandling, som ikke vil det, derfor er det også med at gribe muligheden, når vedkommende er klar. 

Man kan få smertefri behandling

Der findes mange muligheder for smertefri behandling, som både tager hånd om kroppen og psyken. Det kan nemlig være noget af en omvæltning for kroppen, når den ikke længere får det, den har været vant til. Derfor vil de fleste også opleve abstinenser, når “den kolde tyrker” tages. Og det er langt fra noget, man selv bør give sig i kast med, derfor kan det også anbefales, at det gøres på et behandlingscenter, hvor man er omringet af dygtig personale. 

Behandling der også involverer terapi

På et behandlingscenter vil der også skulle arbejdes med psyken. Især hvis man også gerne vil have succes med at stoppe en voksende afhængighed på sigt. Der ligger ofte forskellige psykologiske faktorer bag, når man udvikler en afhængighed. Det kan være, man har haft udfordringer, som er svære at håndtere, og som man har kunnet dulme med sit misbrug. Det kan være sociale udfordringer, tanker der er svære eller lignende. Derfor finder man oftest også psykologer eller andet personale, som man også skal have samtaler med løbende, når man er i behandling. 

Der kan læses mere om behandling af afhængighed her: https://behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder