Sådan vælger du de rigtige havemøbler!

28 december 2020
Anne-Mette Hansen

editorial

Der findes utallige slags havemøbler. De er fremstillet i forskellige materialer og designs. Der er noget for ethvert behov og enhver smag. Om du vil have et bord med stole til eller et lækkert loungesæt. 

Men hvad skal du vælge til netop din have eller terrasse? Læs med her og få gode tips til at vælge de rigtige havemøbler.

Billige og vedligeholdelsesfrie havemøbler i plast

Skal det være nemt? Og skal det være billigt? Så giver det god mening at vælge havemøbler i plast. Disse fås ikke kun længere i de helt billige og kedelige hvide og grønne plastik stole. De kommer også i dag i smarte udgaver. Formstøbt plast der har et flet agtigt look. Disse er pæne at se på og holder til at stå ude i al slags vejr. 

Smukke og naturlige havemøbler i træ

Skal det være flot? Og skal det se naturligt ud? Træhavemøbler er et evigt klassisk valg. De er flotte at se på og giver din terrasse et helt gennemført look. Men de kræver også vedligeholdelse løbende. Når du tager dem frem igen efter vinter (de kan nemlig ikke stå ude hele året), skal de behandles med en god olie.  

Miljøvenlige havemøbler – disse materialer skal du gå efter 

Vil du gerne vælge havemøbler med fokus på miljøet og bæredygtighed? Der findes flere materialer, der er relevante.

Hvis du vælger træhavemøbler, er det en god idé at se efter, om træet er FSC certificeret. Det betyder, at der ikke er fældet mere træ i skoven, end der kan gro igen. 

Et andet relevant materiale er bambus. Udover at det er bæredygtigt, fordi der findes meget bambus og det gror hurtigt, så er det også vedligeholdelsesfrit. Du skal ikke behandle det og det holder til at stå ude. 

Noget af det du også kan se efter, er Svanemærket og EU blomsten. Disse mærkninger vidner om miljøpåvirkning, arbejdsforhold og brugen af skadelige kemi. 

Flere Nyheder