Skinnende trægulve med en professionel gulvafslibning

17 May 2020
Astrid Pedersen

editorial

Sæbe eller olie behandlede gulve er blandt de smukkeste og mest indbydende gulvtyper, der findes. De ikke forseglende behandlings former, som inkluderer netop sæbe og olie, lader træets egne karakteristika skinne igennem hvilket kan både ses og mærkes.

Hvor hård lak og fernis kan få et trægulv til at virke koldt og upersonligt at betræde, vil man stadig kunne mærke træets struktur under fødderne når gulvet er behandlet med olie eller med sæbe. Dette skyldes, at oliering og sæbe behandling ikke på samme måde som lakering eller bejdsning indkapsler træværket.

Desværre vil en bieffekt af disse behandlinger være, at gulvet hurtigere bliver slidt – især hvis man ikke opretholder en hyppig pleje rutine. Denne består i grundig vask mindst én gang om ugen med særlige sæber, som vedligeholde olie eller sæbe behandlingen.

Forsømmer du denne gulv vask blot et par uger i streg, vil slitagen hurtigt begynde at vise sig i form af pletter og misfarvninger. Når træværkets fibre tørrer ud i overfladen vil gulvet nemlig miste sine væske og støv afvisende egenskaber. Samtidig vil træværket ikke længere være beskyttet imod uv stråler, hvilket medfører solfalming på de steder hvor lys indfaldet er stærkest – for eksempel foran vinduer og terrasse døre. Især de sæbe behandlede gulve vil tydeligt bære præg af dette, idet de grimme, gullige plamager vil stå i grel kontrast til den før så smukke, lyse overflade.

Hvordan bliver mit trægulv pænt igen?

Kan du nikke genkendende til oven for stående – og er du træt af at se på den plettede og grålige trægulv – bør du tage kontakt til dit lokale gulvfirma med henblik på at indhente et tilbud på en grundig gulvafslibning med efterbehandling. Kun på den måde kan dit trægulv genvinde fordums glans og skønhed. Du kan læse mere, og fået tilbud på en gulvafslibning, på gulvkanonen.dk

More articles