Slip fri af afhængigheden med hjælp fra et misbrugscenter

04 august 2020
Astrid Pedersen

editorial

Har du udviklet en afhængighed og et der af følgende misbrug af alkohol eller receptpligtig medicin? Så bør du opsøge et misbrugscenter med henblik på hjælp til afvænning.

Hvad er et misbrugscenter?

Et misbrugscenter er en facilitet som er foranstaltet med henblik på at hjælpe misbrugere til afvænning og rehabilitering. De fleste misbrugscentre kan hjælpe i forbindelse med de mest almindelige og udbredte misbrug så som alkoholisme, pillemisbrug, ludomani og lignende.

Fælles for de to først nævnte former for afhængigheds betinget misbrug er at der her er tale om såkaldte substans misbrug. Disse typer misbrug har et fysisk aspekt idet der, i modsætning til eksempelvis spilafhængighed eller shopaholisme, er tale om misbrug hvor der indtages et stof. Dette betyder at du, såfremt du er afhængig af alkohol eller receptpligtig medicin, skal igennem et forløb som kaldes afrusning eller afgiftning før den egentlig afvænnende behandling kan påbegyndes.

En afrusning eller en afgiftning har til formål at rense alle de afhængigheds skabende gift stoffer ud af kroppen således at den fysiske afhængighed kommes til livs. Det er meget vigtigt at denne proces foregår under overvågede forhold i et trygt regi. Ellers kan der nemlig være tale om en meget usikker og risikabel affære.

Forsøger du dig selv med afrusning eller afgiftning er det meget sandsynligt at du falder i igen undervejs. En afgiftning eller en afrusning er nemlig som oftest forbundet med meget smertefulde og ubehagelige abstinens symptomer som kan vare i mange dage, afhængig af misbrugets sværheds grad og varighed. Tidligere alkohol misbrugere, som har gennemgået en afrusning, beretter om feber rystelser, svedeture, smerter i hele kroppen og delirium tilstande. Og er du afhængig af de såkaldte opioider kan du faktisk opleve symptomer som ligner dem en heroin narkoman gennemgår i forbindelse med en kold tyrker.

Hos Behandlingscenter Stien vil du kunne få den rette hjælp til såvel afrusning eller afgiftning og efterfølgendeterapeutisk behandling. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk 

Flere Nyheder