Vælg en erhvervsadvokat til virksomhedsoverdragelse

12 December 2019
Silje Hansen

editorial

Når du er erhvervsdrivende kan det være aktuelt at have en erhvervsadvokat tæt tilknyttet til at hjælpe med mange forskellige kontrakter og sparring, der kan være nødvendig. Det er sjælendt at vi som privatperson får brug for en advokat. Det er oftest, når der er twist i en skilsmisse eller i særlige sager, hvor det er nødvendigt med juridisk bistand i f.eks. en retssag. Når det kommer til erhverv er det mere anvendt, da en erhvervsadvokat oftest kan hjælpe med mange forskellige udfordringer.

Når du f.eks. opretter et selskab, kan en advokat hjælpe med at oprette selskabet for dig, lave en korrekt registrering af den reelle ejer og holdingselskab der bag det. Derudover kan en advokat hjælpe med at sikre at der er udarbejdet korrekte aftaler og kontrakter for ejerforholdende og de ansættelser der måtte være i selskabet. Hvis du f.eks. er partner i selskab, er det vigtigt at der er oplyst den korrekte værdi af dine kapitalejendele m.m. Dermed sikrer du dig at du har den rette værdi i virksomheden, hvis det en dag skulle sælges eller du ønsker at overdrage dine ejerandele. 

Brug en ehvervsadvokat til overdragelse af din virksomhed

For mange familievirksomheder kommer dagen pludseligt, hvor du skal overdrage din virksomhed til dine børn. Det er ikke en enkel proces. Det kan være ret kringlet og sidste ende kan det blive en dyr affære, som kan ende med at koste virksomheden eller dit barn mange penge, hvis det ikke bliver gjort korrekt. Vi anbefaler derfor at du opsøger en erhvervsadvokat, der i samråd med dig får lavet en løsning, der stemmer overens med de forventninger du måtte have til overdragelsen. Her kan du få den nødvendige sparring og hjælp der skal til, for at du kender de muligheder der ligger foran dig, når du f.eks. skal lave en virksomhedsoverdragelse. 

More articles