Vælg havemøbler til hele året

30 December 2020
Pia Nielsen

editorial

Du behøver ikke selv lave dit møblement til haven af gamle paller eller lignende for at få vejrbestandige havemøbler – næsten alle moderne typer er yderst vejrbestandige og kan faktisk tåle at blive stående udenfor hele året. 

Nyd haven hele året

Gå efter havemøbler til hele året, hvis du også gerne vil have noget ud af de solrige vinterdage, de lune forårstimer og de vindstille dage om efteråret. 

Moderne havemøbler tåler at stå ude i al slags vejr, og indretter du dem efter årstiden, bliver det pludselig hyggeligt at sidde udenfor hele året rundt.

Sommeren kalder på luftige havemøbler med komfortable hynder. Efteråret og det tidligere forår bliver hurtigt langt mere hyggeligt med tykke puder og plaider i stolene, mens vinterens gløgg og æbleskiver med fordel kan nydes på et lammeskind foran terrassevarmeren og stearinlys. 

Hvilke havemøbler passer til din have?

Uanset om du bruger dine have hele året rundt, eller kun når solen skinner, og termometeret viser over 20 grader, har du brug for at vælge havemøbler, der både matcher dit behov og din terrasse. Vælg havemøbler efter, hvordan du bruger din have og efter størrelsen på dit udeområde. 

De afslappende havemøbler…

Er du mest til at slænge dig på solstole eller i bløde sofaer, når du nyder udetiden i haven eller på altanen? Eller er udetid mest spisetid hjemme hos jer? Vær realistisk, når du vælger havemøbler, så du får den type, der passer bedst til måden, du bruger dem på. 

Har du brug for lidt af hvert, men ikke har pladsen til det hele, så gå efter fleksible løsninger, hvor møblerne kan klappes sammen, når de ikke er i brug. 

Stor eller lille terrasse?

Størrelsen på din terrasse eller altan afgør ikke nødvendigvis antallet af dine havemøbler, men størrelsen på de enkelte møbler.

Store arealer kan visuelt bære store havemøbler, mens små altaner eller terrasser hurtigt ser overfyldte ud med store modeller. 

More articles