Værd at vide om begravelser

27 February 2021
Maya Hindsberg

Døden er en helt naturlig afslutning på livet, og noget alle vil skulle forholde sig til med tiden. Enten vores egen eller bekendtes. Døden kan bringe udfordringer for alle, da det kan gøre ondt. Derfor er det godt at vide, hvad du skal forholde dig til på forhånd, når en af dine kærer går bort. 

En af dem er, at du skal have fat i en god bedemand. Det kan være svært, selv at få overblik, når man står midt i sorgen, hvilket en bedemand kan hjælpe med. De kan hjælpe dig med alt det praktiske, og ofte også til en fair pris. Læs mere på https://www.krabbes.dk/.

Den afdødes sidste ønske

Inden du eller familien kommer alt for godt i gang med at planlægge begravelsen, bør i undersøge, om den afdøde havde nogle ønsker, inden de døde. Det kan tænkes, at i har diskuteret det, imens vedkommende var i live, eller at der er et brev med instruktioner eller ønsker. Det er derfor en god ide enten at tjekke testamente eller tjekke huset efter et brev, hvor der måske står detaljer, inden i kommer alt for langt med planlægning. Det kan handle om ønsker fra alt om salmer, til kistens udseende eller begravelsestype.

Find trøst hos hinanden

Død og sorg går ofte hånd i hånd. Det er meget almindeligt og meget menneskeligt at opleve sorg, og det er hverken noget, der skal ‘løses’ eller som bør blive ignoreret. Derfor er det en god ide at tale med de efterladte om alt det svære. Det er nemlig også noget, som psykologer og præster stærkt anbefaler. 

Det er meget forskelligt, hvordan du og din familie og venner får talt sammen. For mange kan det dog både være rart både at tale om sygdom og dødelighed, ligeså vel som gode minder, der får jer til at smile.

More articles