Vedligehold dine smykker

13 januar 2021
Maya Hindsberg

editorial

Man vil helst gerne passe på sine smykker. De er ofte dyre, og de kan også have en god del sentimental værdi. Men hvordan gør man bedst det? Det gør man ved at pleje og vedligeholde dem.

Det er jo oplagt, at hvis man bruger dem ofte, så vil de have brug for at blive renset, og der er også tidspunkter, hvor man ikke bør have sine smykker på. Derudover, så vil gode et smykke af god kvalitet, som så meget andet, også ofte holde længere, og det er derfor ikke en dum investering.

Hvornår bør man tage sine smykker af?

Smykker holder meget naturligt længere, hvis man ikke udsætter dem for unødvendigt slid. Derfor bør man tage dem af, når man f.eks. laver aktiviteter som sport, rengøring, havearbejde, bader, tager sol eller hvis man sover. F.eks. slider sport unødigt på smykkerne, fordi sved kan sætte sig fast og ødelægge smykket. Rengøring og badning gør, at smykket kommer i kontakt med kemikalier, og når du sover med smykket, slider du det pga. brug, uden rigtigt at få glæde ud af smykket. Derudover vil især oxyderede smykker lide under de ovenstående aktiviteter. Så selvom det tager et par sekunder at tage dem af, vil det på den lange bane være det værd.

Undgå kemikalier

Som sagt, kan kemikalier være noget så skadeligt for smykker. Det er især parfume, makeup, cremer, sæbe, fedtstof, olier, klorvand, rengøringsmidler mm., som man bør undgå. Syre er nemlig med til, at der sker en forøgelse i frigivelsen af metaler. Derudover kan sæbe eller opvaskemiddel være utroligt ødelæggende for sarte sten. Det kunne f.eks. være opaler, perler, muslingeskaller eller lignende.

Ovenstående produkter kan også sætte sig på smykket og gøre det sort eller mat i farven, hvilket gør dem kedelige at se på. Derfor anbefales det at gennemgå sin skønhedsrutine og så tage sine smykker på.

Flere Nyheder