Uvildig rådgivning om boligkøb kan være guld værd

Uvildig rådgivning om boligkøb kan være guld værd

Vil du trygt igennem dit boligkøb, bør du altid rådføre dig med en boligadvokat. Særligt hvis du køber dit første hus, kan der være mange fælder at falde i – og dem skal du for alt i verden undgå.

Begynderfælder er der mange af, når det kommer til bolighandel, og derfor er boligadvokater dine bedste venner, hvis du drømmer om et nyt hjem til dig og familien. Juridisk rådgivning er alfa og omega for en tryg handel.

Husk advokatforbeholdet

I en typisk bolighandel indgår der en lang række af juridiske dokumenter og spørgsmål, du skal tage stilling til. Det kan være svært at danne sig det fulde overblik, og det er nærmest umuligt at svare på spørgsmålene, hvis du ikke har erfaring indenfor branchen.

Har du allerede fundet din drømmebolig, skal du sørge for at få indskrevet at advokatforbehold i købsaftalen, så en boligadvokat kan gennemgå dokumenterne, før handlen er endelig. Du kan også kontakte advokaten, inden du påbegynder jagten på din bolig, og få kompetent rådgivning allerede fra begyndelsen.

Det hjælper boligadvokaten med

Det står klart, at en boligadvokat er en væsentlig del af det at købe bolig, men hvilken hjælp kan du helt præcis forvente at få?

“En boligadvokat gennemgår alle sagens dokumenter sammen med dig, og giver dig overblik over de ulemper, der måtte være – og som måske kan give anledning til et nedslag i prisen,” fortæller boligadvokat Javed Aslam fra eboligadvokat.dk og fortsætter: “Advokaten vil også undersøge servitutter på ejendommen, lokalplaner i området, forurening på matriklen og andels- eller ejerforeningens regnskaber, så du får det fulde overblik, inden du underskriver købsaftalen.”

Prisen for boligadvokater svinger fra 6.000-10.000 kr., men i sidste ende er det alle pengene værd. Du kan sove roligt om natten vel vidende, at hvis der skulle opstå komplikationer efter overtagelsen, har du det juridiske på plads, så du ikke selv hæfter for pludselige udgifter, der skyldes sælger.